Mans LATRAPS

LATMALT

Par iesalnīcu

 

 

Pirms sākt ražošanu tika uzrunāti alus darītāji, kuri kopumā bija noskaņoti pozitīvi par iespēju gatavot alu no Latvijā ražota iesala, kurš spēj nodrošināt stabilu kvalitāti.

Iesalnīca Staļģenē darbību uzsākusi 2014. gada sākumā. Jau 2013. gada nogalē iesalnīca uzsāka darbu izmēģinājuma režīmā, kas iezīmēja jaunu sākumu- Latvijā uzsākta iesala ražošana. Tik lielos apjomos iesals Latvijā nav ražots vairāk kā 20 gadus. Iesalam nepieciešamo graudu audzēšanu kooperatīva biedri sāka jau 2012. gadā.

Kopējā iesalnīcas jauda ir ap 3000 t iesala gadā. Projekts izstrādāts tā, ka nepieciešamības gadījumā iespējams izbūvēt vēl vienu diedzētavu un dubultot ražošanas jaudu. Iesalnīcas mērķis ir nodrošināt Latvijas alus darītavas ar kvalitatīvu iesalu!

Iesalnīcā pamatā tiek gatavots gaišais iesals, kas ir kā bāze visa veida alus ražošanai, bet ir uzsākta arī Vīnes un Minhenes tipa iesalu ražošana (skatīt – Iesala veidi).

 

“Mūsu produkts ir ar augstāku pievienoto vērtību, orientēts uz aldariem, kas uzsver produkta vietējo izcelsmi, kā arī specifiskās garšas īpašības”.

Edgars Ruža