LATMALT – Par īstu Latvijas alu un maizi
Intervija ar Ilonu Dabiņu-Bicku par īstu Latvijas alu un maizi!
Staļģenē pirms vairāk kā desmit gadiem tika izveidota LATMALT iesalnīca. Uzņēmums nelielajā ciematiņā radīja ģimenisku vidi, jaunas darba vietas un piepildīja gaisu ar graudu salduma smaržu. Šodien Staļģene ir vienīgā vieta Latvijā, kur top vietējais miežu, rudzu, kviešu iesals – alus un maizes sirds.
Iesala tapšana sākas ar rūpīgi atlasītiem graudiem. Tikai labākos graudus iesala meistari modina īpašos mērcēšanas kublos, lai pēc tam sūtītu uz diedzētavu, kur graudos esošie fermenti veic savu darbu. Kad graudi kļūst irdeni, tie tiek nosūtīti uz kaltēšanu, kur iegūst unikālu smeķi – veidojas saldenā garša un atveras tikko ceptas maizes garozas aromāts.
Alus gatavošanai iesals tiek mēnesi “atpūtināts”, bet maizītes cepšanai vēl arī samalts.
Kad iesals ir gatavs, tas ceļo uz labākajām Latvijas alusdarītavām un maiznīcām, kur kļūst par būtisku garšas buķetes sastāvdaļu īstiem pašmāju produktiem.
Piešķir savam produktam Latvijas sirdi, izvēloties LATMALT iesalu!
LATMALT saviem klientiem piedāvā plašu iesala veidu klāstu, sākot no tradicionālā Pilzenes tipa iesala līdz pat augstas kvalitātes gaišajam rudzu iesalam. Visiem iesala veidiem piemīt izcilas garšas un organoleptiskās īpašības.
Rūpīgi izstrādātā iesala ražošanas tehnoloģija ļauj radīt iesalu atbilstoši klienta vēlmēm, savukārt LATMALT iekārtu jauda sniedz iespēju ražot iesalu kā nelielās, tā arī lielās partijās.
Izvēlies LATMALT iesalu, lai Tavi klienti varētu sagaršot īstenu Latvijas garšu!
Gaišais miežu iesals - dzintarkrāsas iesaloti miežu graudi ar irdenu struktūru, saldenu garšu un tīru iesala aromātu.
Minhenes iesals - vidēji grauzdēts karameļu iesals ar ļoti irdenu struktūru, vienmērīgi mijas saldās, skābās un rūgtās garšas balanss. Iesala produktam nodrošina vara krāsu, karameļu saldumu un aromātu.
Kviešu iesals - gaiši, iesaloti kviešu graudi dod izlīdzinātu, dzirkstošu alu, kas akcentē tipisko augšējās rūgšanas garšas buķeti un kviešu aromātu. Izteikts putu svaigums un noturība.
Tumšie miežu iesali - dzintarkrāsas iesaloti miežu graudi ar irdenu struktūru, saldenu garšu, nedaudz skābenu akcentu un tīru iesala aromātu.
Rudzu iesals - izteiksmīgs rupjās rudzu maizes aromāts, ar nelielu saldeni - skābenu garšu un izteiktu fermentu aktivitāti.
Intervija ar Ilonu Dabiņu-Bicku par īstu Latvijas alu un maizi!
projekts top ar Lauku atbalsta dienesta un Luminor atbalstu!